16 февруари 2012

WTF Timeline of Social Changes

Всъщност този пост няма да е много WTF. Така че ако сте влезли с надежда за shits & giggles, може да го прескочите.
Джак беше причината да стъпя в кучешкия приют в Богров и да се забъркам с Animal Rescue Sofia. От тогава нарастна и интереса ми към различни обществени инициативи, проблеми и кампании. Лайтмотивът на всеки, който се опитва да промени българската реалност е, че е нужен "a revolution of the mind" и че тези промени стават безнадеждно бавно.
Да, наистина е фрустриращо, но България и местния плебс не са изключение от правилото. Надявам се този timeline да ви даде някаква перспектива и да ви накара да оцените факта, че сте част или дори просто свидетели на значими промени в обществото. И Рим не е бил изграден за един ден.
1992 година, САЩ (една от страните еталон за демокрация и социален либерализъм).
2Pac, чиято майка е била Black Panther и е лежала в затвора, записва "Changes".


And although it seems heaven sent,
we ain't ready to see a black President, uhh. 
(1:55)

2003 година (10 годили след 2Pac), САЩ
Комикът Крис Рок се появява в главната роля в Head of State. Ето неговото мнение за шансовете на черен президен:


2008 година, САЩ
Барак Обама печели първичните избори на кандидат президент на Демократите (партия с либерални социални възгледи и ляво-центристка икономическа платформа), след което печели и президентските избори в САЩ, с което става е първият чернокож президент. 


2011 година (20 години след 2Pac), САЩ
Herman Cain обявява кандидатурата си за президент и е считан за един от фаворитите на Републиканците (партия с консервативни социални възгледи и дясна икономическа платформа).Then this happened to him (Ok, there are shits & giggles in this post):



I'm not saying. I'm just saying.

Няма коментари: