12 август 2009

WTF Bulgarian Basketball Federation Take 2

На 16 и 17 Август (понеделник и вторник) българският национален отбор по баскетбол ще играе две контроли с настоящия европейски шампион Русия. Въпреки, че е съмнително, че руснаците ще си дадът много зор и че нашите ще им бъдат сериозен опонент, мачовете сигурни ще са интересни за 20-те човека, които успеят да се доберът до зала "Универсиада" преди 17:00 в понеделник и 18:00 във вторник (и двата са работни дни!!!), когато ще се проведът мачовете.

В опита си да популяризира играта, което е основен приоритет на федерацията, и да привлече по-голяма публика и подкрепа за отбора, БФБ са взели следното решение:

"Входът за срещите е 3 лева, като с един билет влиза семейство с дете или двойка."

Елементарна икономическа логика, брилянтно направо. Сваля цената и търсенето скача. Fuck yeah! Обаче...

Не мисля, че цената от 3 лева е непосилна за градското население на България, особено за София и за подобен тип мероприятие. Преди седмица, при цена на билета от 10 лева, стадион "Лазур" в Бургас беше претъпкан за "Черно Море" : "PSV Eindhoven". Ако сметнат, че подобни цени са твърде високо, не е проблем да се направят намаления за студенти и пенсионери. Явно от БФБ просто продължават да игнорират други два ключови фактора при организрането на подобни събития - времето и мястото на това събитие. Уравнението не е толкова сложно - качествени противници (колкото и относително да е това), спортна интрига, удобно място и време.

В неделя мача на националите срещу Черна гора беше в 20:45 и в залата имаше около 2000 души. Доста прилично, като се има предвис, че е Август месец и София е пуста.

Инициативата на БФБ обаче буди още няколко WTF реакции. Ами ако сме гей двойка? Ще трябва май да се целува уста в уста с език на касите за да хванем намалението. И защо дискреминират тези, които са single? Дали не мога да ги съдя?

Няма коментари: