13 април 2009

WTF Bulgarian Basketball Federation

Не съм запознат с повода за следното официално изказване на Михаил Михов, президент на Българската баскетболна федерация, публикувано на 13 Април 2009 на сайта на федерацията и в повечето електорнни спортни издания:

"Категорично искам да заявя, че БФБаскетбол и нейните служители стриктно спазват законите на Република България и всички правила и наредби, приети от Общото събрание и Управителния съвет на Българска федерация баскетбол.
И като се подчиняват на тях, работят за осъществяване на три основни цели:
- полуляризиране на баскетбола;

- повишаване на нивото на представяне на българските отбори;

- превръщане на баскетбола в алтернатива за младото поколение на алкохола, дрогата и престъпността."

Много яки, гръмки цели. Обаче реших да погледна и програмата на мачовете от първенството и се натъкнах на това:

"21 април, 2009 г.-Вторник
17:30 ч. Евроинс Черно море – Левски – зала „Христо Борисов”-TV"

Ъххх, даже не знам от къде да започна с hate-a. 21-ви е делничен ден, точно след трите почивни дни за Великден. Защо не направят мача на 20-ти? И 17:30 в делничен ден - удобен час за пройдохи, несретници, безработни, ученици първа смяна, някои ученици втора смяна, които решат да избягат да гледат мача и някои студенти. А този мач може да мине за дерби, Левски са с амбиции този сезон, Морето са домакин и имат традиционни амбиции в шампионата. ТV - най-вероятно сателитния канал на националната телевизия и в много удобно време.
Баскетболът и волейболът, за разлика от футбола, се играят на закрито, на осветление, така, че федерацията няма извинение да прави мачовете в 10 сутринта...

NFL традиционно имат мачове на денят на благодарността, NBA имат мачове на 24 декември...Отделно програмите на лигите се нагласят с цел дерби мачовете да са на удобни дати. Go fuckin' figure!

Seriosly, WTF?!?!

Няма коментари: