01 юли 2013

Какво тревожи десния/ДСБ избирател

От седмица насам в главата ми се върти фразата "What is eating Gilbetr Grape," малко нескопосано преведено на български "Защо тъгува Гилбърт Грейп". Всъщност правилният превод е "Какво тревожи/не дава мира на Гилбърт Грейп".

Сещам се тази фраза всеки път, когато видя новина свързана с опитите на ДСБ и други уж десни формации да сформират Реформаторски блок. И наблюдавам същата тревожна реакция у много мои приятели и познати.

Какво тревожи десния/ДСБ избирател?
  • Тревожи ни липсата на информация какво се случва, какво се дискутира, какво следва и къде стои ДСБ в този блок. В медиите изкачат лидери на останалите 4 поканение формации и всеки си лансира неговите виждания и идеи, които много често са в разрез с нашите разбирания и ценности. (Вчера Надежда Нейнски отново пробутваше идеята за разформироване на ДСБ и другите партии и създаване на нова партия).
  • Тревожи ни поредното узурпиране на идеи, произлезли от ДСБ. Първо ГЕРБ крадяха, сега и другите "десни формации" започнаха да си приписват идеи родени в ДСБ.
  • Тревожи ни съставът на този блок. Мнозина от нас не могат да преглътнат присъствието на Кунева, други не могат да преглътнат присъствието на бившата дясна ръка на Ахмед Доган - Касим Дал, трети не могат да преглътнат и двете. И не мога да ги виня. Както пееше Героги Минчев "Ние нито ще забравим, нито ще простим".
  • Тревожи ни, че може би пак ще трябва да гласуваме с отвращение. Споменът от "синята коалиция" все още е жив.
  • Тревожи ни, че Радан Кънев може да изгори от близкия контакт с помията на Кунева и сие. Защото, както казва Събина, Радан ни кефи.
Снощи имах лека престрелка с Радан в Twitter (една от причините да не понасям Twitter е ограничението от 140 символа, особено когато се завърже разговор на сериозна тема).
Искерено се надявам Радан и ДСБ да реагират адекватно в този случай. Знам, че не съм единственият, който отправя такива въпроси към Радан, Поли Паунова от няколко дни също го преследва за отговори.
Надявам се за да не се окаже, че това мобилизирано ядро, което видяхме във Варна вчера, се разпада, защото разни като Кунева и Нейнски използват Радан и ДСБ за ракета носител. Този мач вече сме го играли!

Няма коментари: