14 май 2013

WTF Reality bites

Ден втори след предсрочните избори. Няма човек в обкръжението ми, които да не се чуства зашеметен и разочарован от случилото се. 
Muiiio първи в 140 символа успя да обобщи това състояние "shell shocked & disappointed".

Вчера Полина Паунова и Нова без Захар изразиха подобни мисли и емоции, днес беше ред на Събина.
Преди година писах за манталитета на глутницата и как се заобикаляме само с хора с мироглед и виждания близки до нашите. За съжаление нашата глутница се оказа много малка.
Всъщност не трябва да сме изненадани. 
В средата на Април НАП изнесе данни за доходите в България, които останаха незабелязани.
Броят на хората със заплати над 1000-1200 лева е ужасно нисък. 
Източник: Капитал
А това са интелигентните и образовани хора. Това са хората, които теглят икономиката и създават реален брутен вътрешен продукт. Това са хората, които най-много страдат от рекета на държавата.
И са малко, една шепа хора. Сигурно ги познавате, сигурно сте един от тях.

3 коментара:

George каза...

Ave gotin!

Taia grafika e full of shit! Ima niakva greshka bate ... Chislata neizlizat ... Az bih ochakval da vidia normal distribution na broiana na horata (tova e chervenata linia). Az vijdam niakva mnogo stranna grafika ... Toia doklad triabva da mu go vurnat na koito go e napisal da se nauchi da izpolzva Excel ...

Kak taka ima 60 hiliadi hora koito poluchavat 340 leva i 60 hiliadi hora koito poluchavat 370 leva, obache ima samo 30 hiliadi koito poluchavat 350 leva ... 350 da ne e neshto prokulnato chislo ...

~shtekata

Raymond Blitzfucker каза...

Графиката си е ок. Никъде няма normal distribution при доходи.
Данните са на база НАП - кой какви доходи е декларирал, от там вече авсиси проиводителност, квалификация, къде живее. Това е за цялата страна, а големите градове сигурно изглежда различно.

Raymond Blitzfucker каза...

Още за доходите: http://www.regal.bg/show.php?storyid=1966829