18 април 2013

WTF Slogan of the Day

Уха, не съм сял хейт тук от доста време. Сега ще понаваксам.
Сигурно много от вас не са чували за Деликатес 2 Житница, производител на месни продукти. Или ако ги познавате, сигурно живеете в южна България и ги познавате като Деликатес или Житница. 
Преди няколко години фирмата премина през ребрандиране - от името на марката изчезна цифрата 2, ново лого, пипнали са си и сайта. Голямата им болка беше, че не могат да проникнат на софийския пазар. 
Е от известно време продуктите им, основно луканки и други подобни, все пак се намират в някои от големите вериги на територията на София. Черните опаковки на луканките им се опитват да изглеждат като премиална марка (и доста напомнят на опаковките на Маджаров).
До тук добре - ново изчистено лого, пакетиране, качетсвен продукт във висок ценови клас...обаче са плеснали този девиз/слоган върху луканката:


"Как да не опиташ късмета си?" 
Seriously? В първия момент си помислих, че това е част от някаква игра с награди или томбола.

Ако си непозната марка, опитваш се да избуташ вече остановени марки, и на всичко отгоре предлагаш доста скъпа стока (20 лева за кило луканка), последното, което искаш да комуникираш към потребителите е "Дайте 20 лева и си опитайте късмета с нашия непознат продукт, може и да върже."

1 коментар:

Събина каза...

вероятно е въпрос на късмет какво месо има вътре :)