15 януари 2010

Asshole of the Day

Преди известно време стартирах една нова рубрика тук: Asshole of the Day. Първият удостоен с това отличие беше пловдивския митрополит Николай за обясненията му за инцидента с кораба "Илинден" и high-flying лайстайла му.


Днес имам честа да дам тази висока награда на Pat Robertson, от когото явно митрополит Николай е черпил вдъхновение.

Pat Robertson е известен америкаски теле-евангелист, има собствена кабелна телевизия и веднъж е се е опитвал да се кандидатира за президент. Също така въпросният радетел за консервативни християнски и семейни ценности е имал бизнес с Charles Taylor и износ на диаманти от Африка. Мда, същият Charles Taylor, бивш президент на Либерия и сега подсъдим за престъпления срещу човечеството и да, говорим за blood diamonds. Когато не се занимава с търговия на blood diamonds и не си пие ичкията с африкански диктатори главорези, Pat Robertson обича да обяснява на плебса връзката между различни природни стихии и гневът божи.

Според Pat Roberson земетресението в Хаити е божие наказание, защото хаитяните направили сделка с дявола преди време.

"The Haitians "were under the heel of the French. You know, Napoleon III and whatever," Robertson said on his broadcast Wednesday. "And they got together and swore a pact to the devil. They said, 'We will serve you if you will get us free from the French.' True story. And so, the devil said, 'OK, it's a deal.' "

And so, the devil said "OK, it's a deal!" Предполагам това е най-логичното обяснение на света около теб, когато не вярваш в науката и прогресът на науката ти пречи да спиш нощно време. Странно защо Хаити така са се прецакали и са поискали само да се отърват от французите, а не са поискали и поне малко икономически просперитет...Така и така са преебани от сделката с дявола и трябва да го хранят с новородени и бог горе планира divine ass-whooping on them for calling the 1800-devil hotline, вместо 1800-god.

Друг нерадостен факт, е че изказванията на Pat Robertson намират място в mainstream медиите и дори Белият Дом се е видял принуден да ги коментира.

Няма коментари: