30 септември 2009

WTF Cybercrimes

Бейзболът е популярен предимно в САЩ, Канада (изненадващо, но преди 10 години не хокея, а бейзболът беше най-популярната игра сред подрастващите в Канада), Мексико, Куба, Пуерто Рико и Япония. Смело можем да твърдим,че извън пределите на Северна Америка на никой не му дреме на кура за тази скучна игра (South Park link!!!). Ще припомня на по-незапознатите, че бейзболът се играе с бухалка, топка и кожена ръкавица, за по-напреднали може и предпазни каски.

Това е алуминиева бухалка за бейзбол Abbey Bat (разликата между дървената и алуминиевата бухалка, е че алуминиевата позволява топката да се изтреля по-бързо и с доста остра треактория, което е малко опасно за другите играчи). Немският сайт на Amazon.com предлага тази бухалка на цени от 12,99 евро до 14 евро.

Amazon.com има доста готина функция "Customers Who Bought This Item Also Bough". В основата на тази функция лежат сложни математически алгоритми, които следят покупките на потребителите и правят разни дивни корелации и препоръки. Ето какви резултати даде тази функция за въпросната бухалка ("Kunden, die diesen Artikel gekauft haben, kauften auch" == "Customers Who Bought This Item Also Bought"):

Скиорска маска, кожени ръкавици, два пепър спрея...и една самотна бейзболна топка. Снимката е кеширана страница на дадения линк от преди седмица. Преди две седмици, когато за първи път получих въпросния линк, в списъка присъстваха няколко бойни ножа. Седмица по-късно Amazon.com са премахнали изцяло функцията "Customers Who Bought This Item Also Bought" за въпросната бухалка.

В Германия почти никой не играе бейзбол (все пак има Американски военни бази, които могат да са изключението в случая). Надали в спортните магазини се продава екипировка за бейзбол, по същия начин, по който в никой магазин в Норвегия не може да намерите баскетболна топка и кецове (King Football!!!). Така че, ако някога някой маскиран ви скочи да ви трепе в Германия и е въоръжен с бейзболна бухалка, просто кажете да полицита да провери в Amazon.com. Интересно дали в този случай можем да обвиним Amazon в търговия с оръжие и стимулиране на хулиганските прояви.

А да, криза е...ако решите, принудени от финансовите несгоди и отчаянието, да се отадете на дребни престъпелния и обири...Amazon е добро начало за доказано ефективна и нискобюджетна професионална екипировка. Следващата стъпка би била да се свържете на сайта с други потребители, закупили подобна екипировка и живеещи наблизо и да сформирате банди.

Той не се опитва да ти открадне банковата сметка!
Той си купува бухалка за да те пречука пред блока old school style.

(Данке на Щекича, които прави подобни безумни препоръки възможни!)

Няма коментари: