05 юни 2017

WTF Защо Тео Чепилов не е Louis CK


Мислех, че след последния ми пост тук, няма да се налага повече да обсъждам творбата на Тео Чепилов, която е изпраскал като част от кампанията на Avon Bulgaria за рака на гърдата...

Обаче, самият Тео Чепилов и доста хора в интернет пространството явно не разбират, че статийката не е ок, а имам и сериозно подозрение, че болшинството от феновете на Тео не знаят и че е част от кампания, а не просто стенд ъп комедиански гиг. Даже самият Тео май не го схваща, съдейки по жалкото му извинение.

Самата концепция на кампанията е доста смислена - канят се известни, талантливи мъже, които да информират по един разчупен начин своите почитатели и интернет последователи, а и широката общественост за сериозен проблем, какъвто несъмнено е ракът на гърдата. Тоест разчита се на авторитета и таланта на тези хора.

И тук започват издънките.

Първо, текстът на Тео Чепилов не информира, с нищо не помага да се повиши информираността на аудиторията.

Второ, както самият Чепилов си признава, текстът е слаб, което е значи, че той не е взел задачата присърце и му е било през оная работа. Ще изпраскам един текст, ще си взема хонорара, ще се видя изтипосан на един сайт...и толкоз. А авторът има написана книга и е сценарист на сериала "Под прикритие"...

И в този ред на мисли, да, ако текстът не беше част от кампания, а просто продукт на логореята на един успял български градски мъжкар, всички щяхме да я игнорираме. Обаче...тя е част от нещо, което има специална цел, което е важно за много хора и тук не говоря за пиар агенцията и Avon България. Така, че лафът със смяната на канала на важи. Тео Чепилов - твоята задача е била да привлечеш колкото се може повече читатели и да ги информираш.

За капак...текстът даже не е оригинален, направо си е рип оф на Smack My Bitch Up на Prodigy. 

И въпреки всичко, вместо леймърско извинение, Чипилов е имал шанс да поправи всички изброени грешки. И то доста лесно. Как? Просто гледайте Louis CK в този клип:


*Update - след проверка май се оказва, че Avon България нямат нищо общо с тези партенки и кампанията си е на GoGuide. 

2 коментара:

Xepa каза...

GOLD!

Raymond Blitzfucker каза...

мерси, наложи се два поста за тази шитня, това не успях да го вмъкна в предния.