19 януари 2012

WTF Brand of the Day

Продължавам с прегледа на млекопреработвателната индусрия в България. От няколко месеца насам от очите ми избиват кървави фонтани при вида на брандирания камион на Герма: 

Гепих си снимката от тук.
Нямам проблем с факта, че всичко интересно в България се случва в София и че столицата е като черна дупка за всеки с малко повече акъл и амбиции. Всъщност съм голям почитател на Cluster Theory  и смятам, че градове като Ню Йорк и Лондон са това, което са, точно заради хората, които ги населяват - събрани на едно място огромен брой хора с талант, идеи и амбиции...

Now back to reality..."Баш българското мляко" Ооооок, не знаех, че НДК символизира България. Можеби са избрали точно НДК, защото имиджът на ЦУМ нещо западна напоследък. Подозирам, че са решили да пренебрегнат факта, че населението на София е едва около 1/5 от населението на страната и с таково лого мааалко трудно ще пробият в провинцията. По-вероятно е да провокират реакция тип "Майка ви шииийба, шопи мръсни!". 

Иначе изобразяването на София е доста реалистично - соц монумент, яко бетон пред него и почти никакви зелени пространства. 

И ако не сте се досетили, млякото на Герма се прави от крави, които пасат в Южния парк, частта зад НДК. Като се замисля, и това не е преувеличение на столичната реалност.

Няма коментари: