29 юли 2009

WTF Culture Shock Moments

Преди малко повече от година имах шанс да прекарам цял месец в Китай. Всеки сблъсък с нова култура неизменно води до WTF моменти. В Китай те изобилстваха. Точно когато летях за Пекин, броят на National Geographic беше изцяло посветен на Китай и имаше едно изказване, което ми се наби в съзнанието - Китайската култура е тотално alien, чужда и непонятна и ще си остане дълго време загадка за западния човек.



Освен очевадният проблем с хигиенните стандарти на подобни щандове за месо по улиците, другият проблем, който имах беше,че...ухаят страшно вкусно и изкусително. Обаче тези щандове ти гарантират разстройство, на чужденците им трябват 2-3 седмици докато се настроят към местната храна. Доколкото разбрах, най-добрите продавачи на месо са от северозападните провинции и не са хан, на външен вид са високи и мургави (леко афганистански тип). Същите тия пичове обикновено снабдяват и с трева. За твърдите наркотици отговарят нигерийците в Китай.

По време на престоя си освен Пекин и Шанхай, успях да посетя и няколко по-малки града във вътрешността на страната, далеч от туристическата гмеж и отъпкани пътеки. Два от градовете бяха с население под 500,000 души, което за мащабите на Китай е...И в двата града, Yongkang и другия не го помня, бяхме в доста луксозни хотели. Ето какво заварихме в първия хотел:


Спътникът ми, който има доста опит в пътуването из Китай, никога преди не беше виждал подобно изпълнение на вътрешния дизайн.Веднага решихме, че хотелът специализира в областта на секс туризма...За щастие, щорите все пак бяха от вътрешната страна...

Обаче в Yongkang...


WTF! Наемаш 3-4 курви и ги тикваш под душа. Сядаш в някое кресло с питие в ръка...Good times!

Няма коментари: