15 май 2009

WTF Централен нападател устремен към сърцата на избирателите

Сигурно вече сте чули/прочели, че Бате Бойко си е потрошил глезена докато играел футбол в българската "В" група с неговия отбор "Витоша" Бистрица. Излишно е да коментирам, че мача се е състоял в работно време.

От самото си включване в отбора, пресата се пълни се леко безумни прес рилийзи и просто журналистически подлоги със заглавия от сорта на "Бойко Борисов донесе победа на своя отбор срещу отбор "X"". Разбира се Бате Бойко играе централен нападател, каква друга позиция би му прилягала? А и българинът обича нападателите, те са истински мъжкари...което ми навява на асоциации между образа на ББ и Стоичков - елементарни, мачо поведение, нападатели.

Ето на каква статия попаднах в Топспорт, водещ български спортен сайт. Oбразът на един лидер и централен нападател в българската народопсихология не е пълен ако той не бие и всички дузпи! Нека не ви смущава факта, че е изтървал дузпата. Това е само щрих, целящ да придаде по-хуманни очертания на образа на ББ, почти като пипането на мускула му - и двете доказват,че ББ е почти човек като всички нас.

Попаднах обаче и на тази снимка. Ъх, централен нападател...Заслепен съм от атлетизма, които ни залива от тази снимка. Скорост, феноменална техника, пласиране...на биволски фургон.

Мъките на PR екипа не спират до тук. Ето една от фотографиите от ранния политически период на ББ:

ББ по време на физ-зарядка в някъв изкорубен фитнес. Като истински балканец, обилно окосмен в областа на гърдите и подмишниците, но все пак здрав и мускулест.

Преди няколко месеца ББ цъфна на корицата на списание "По-здрави" (списанието получава номинация за WTF за името си).

Има видима разлика. Губерът is all gone, baby, gone. BB is manscaping. А да, според въпросното издание ББ също така и действа! Разбира се, на снимката присъства и футболна топка, за да не забравим, че ББ е централен нападател! Малко се е престарал с manscaping-a, а уж мразеше гейовете. Липсата на яко окосмение по тялото малко отнема от чара му на мъжкар, който си бърше задника със шкурка.

manscaping (man'-skayp'-ing) noun. The artful "landscaping" of a male athlete's body by shaving, trimming, waxing, or brushing the body hair.

Update: Докато пишех статията, пресцентъра на ГЕРБ са пуснали следната снимка придружена от изказване на ББ "И на куц крак ще бия на изборите". Ммм почти като легендарния кървав гол на Гонзо срещу ЦСКА.



2 коментара:

Анонимен каза...

"След 1978 г. се занимава активно с карате (макар че, според свидетелството на Валери Найденов, Борисов никога не се е състезавал. [3]) и през годините работи като треньор на националния отбор на България по карате, както и като съдия на международни срещи по карате."...... в PR-аурата на кмето липсват моменти от един друг силов и мъжкарски спорт като каратето. В последно време кмета като че ли е забравил, че именно от каратето започва "активния му спортен път". Случайно ли е това или умишлено се цели изолиране на кандидат премиера от някогашните му благодетели във федерацията по карате, клиючови за българския преход личности като Румен Николов-Пашата, Младен Михалев-Маджо. Силен като Dwayne Johnson (The Rock), но не и силов! А колко повече би му отивало вместо да пропуска дузпи да си влезе в ролята на тренъор по карате и да се доближи съвсем до архетипа си зад океана Chuck Norris (така известен с fighting record-а си в карате) и многобройните народни афоризми за безграничната му сила и смелост.

П.С. Явно в Берковица тази сршща е била като малък предизборен дуел. Този малък планински град е въпросния около който се вдигна много шум за грандиозните планове на лидера на ДПС Ахмед Доган, да строи модерен планиски център, със ски писти и съоръжения, в подножието на връх Ком. Дано генерал-лейтенантът не се контузи така лошо и в директния сблъсък с лидера на ДПС, който както вече е показал, умее да хваща дузпи след 80-тата минута, а дори да да бележи ж продълженията......

Raymond Blitzfucker каза...

Анонимен, каратето е леко екзотичен спорт и няма начин как да се постигне желания ефект в съзнанието на средностатистическият българин. Футболът е къде къде по-позната територия на българина.
По същата логика една жена политик също няма да впечатли женския електорат със способностите си по-икебана. Най-вероятно жените да си кажат "Аве ква икебана, тая един боб не може да сготви!"
Виж обаче при Путин и Русия ситуацията е мааалко по-различна. Путин е джудист, прецедател на тяхната федерация, редовно ще го видиш на с кимоно. Защо? Ами защото се играе точно силовата карта,доминация срещу западните врази. Сигурно знаеш, че националистическите нагласи в Русия са много силни в момента и яко се стимулират от пропагандата в Кремъл.