07 декември 2011

WTF Активисти



Покрай класацията за Човек на годината на Хелзинксия комитет и спечелването на наградата на публиката от д-р Мила Бобадова (fuck yeah! In your face bitches!) имах шанс да се запозная с дейността на набор от хора, които трърдят, че имат активна гражданска позиция и се борят за различни наболели обществени каузи. Номинацията и победата на Мила Бобадова (повече инфо за нея и работата има тук) осветли една доста грозна картина. Оказа се, че част от хората, които се борят за едно по-добро общество са супер помпозни дрисъци и трудно приемат и разбират чуждите каузи. Също така явно всеки успял да се докопа до званието "активист" автоматично става морално извисен, с 2 метра кур/98 санта гръдна обиколка и задник две шепи при жените, три ташака (наблюадава се и при двата пола), и IQто му скача над това на Стивън Хокинг.

В следствие на тази ми отрезвителна среща с част от съвременния български елит, след студентите второкурсници, банковите чиновници, синдикални шефове и разни държавни и общински бюрократи, от днес в числото на най-мразени прослойки в обществото слагам и "активистите"! Вие сте "активист" ако:

1) За свое main occupation/full time job слагате "Активист"
2) Поне 20 пъти дневно заявявате устно или писмено "Аз се боря за X"
3) Имате блог
4) Имате twitter акаунт
5) Често сте неразбран от плебса и това ви кара да страдате.
6) В следствие на 5) търсите подкрепа и утеха при други "активисти" (не е задължително са свързани с вашата кауза, достатъчно е да "активисти")

So what would Brian Boitano do?

Няма коментари: